Heeft u tijdens het autorijden regelmatig last van hinderlijke reflecties of het verblindend licht van tegenliggers?Wenst u meer kijkcomfort bij weinig licht, mist en regen?

Hoya EnRoute LOgo

Brillenglazen speciaal ontwikkeld voor extra kijkcomfort in het verkeer.

Verschuif de slider naar links of rechts om het verschil te zien tussen een standaardglas en EnRoute Pro.

De gebruikte afbeeldingen dienen uitsluitend ter illustratie. De daadwerkelijke visuele ervaring kan variëren naargelang de weersomstandigheden, het brilvoorschrift en/of de gebruiksomstandigheden van de bril.

Wist u dat rijden één van de meest veeleisende activiteiten is voor uw visuele systeem?

Nu de wegen steeds drukker worden, moeten uw ogen steeds grotere hoeveelheden visuele gegevens verwerken en snel en vaak op wisselende beelden scherpstellen. Tijdens het rijden kijkt u meestal rechtuit, maar uw ogen moeten ook met minimale hoofdbewegingen snel schakelen tussen verschillende kijkrichtingen en afstanden: van de weg naar uw navigatiesysteem, van de spiegels naar het dashboard. Dit voortdurende scherpstellen en aanpassen kan behoorlijk wat inspanning vragen en vermoeiend zijn.

Lichtomstandigheden

En dat is nog maar het begin. Mist, zware regen, sneeuw en zonlicht kunnen uw zicht allemaal negatief beïnvloeden. Voor veel mensen vormt het rijden bij schemerlicht of in het donker een ware opgave. Het is makkelijk om afgeleid te worden door felle lichten en schitteringen. De toegenomen helderheid van moderne LED-koplampen kan bijzonder verblindend werken. De dieptewaarneming, het vermogen om kleuren te onderscheiden en het perifere zicht nemen hierdoor allemaal af. Het blauwe licht dat door veel instrumenten op het dashboard wordt uitgestraald, werkt ook belemmerend voor de visuele perceptie.

Reactietijd

Maar afgezien van het visuele ongemak van rijden bij slecht licht is er een ander aspect dat veel zwaarder weegt: 90% van uw reactietijd wordt bepaald door uw zicht. Een beperkt zicht betekent dus ook een beperktere reactietijd. Op de weg kan de situatie razendsnel veranderen en in een oogwenk gevaarlijk worden als u niet over een goede bril beschikt.¹²


¹ National Safety Council. Driving safely at night. http://bit.ly/2jCaWpl (geraadpleegd in januari 2017).
² National Highway Traffic Safety Administration. Night-time glare and driving performance, februari 2007.

EnRoute brillenglazen — meer comfort en zekerheid op de weg

EnRoute is de oplossing. Rekening houdend met de visuele behoeften van moderne weggebruikers, zijn de EnRoute brillenglazen uitgerust met een speciaal ontworpen schitteringsfilter. Hiermee wordt specifiek het licht uit het blauwe spectrum gefilterd, wat zorgt voor een aanzienlijke beperking van de lichtverstrooiing en de afleidende schitteringen die veroorzaakt worden door het dashboard, de straatverlichting en de koplampen van tegenliggers. Het zorgt ervoor dat uw brillenglazen meer licht doorlaten, waardoor het contrast en de helderheid worden verbeterd. Het resultaat is een meer comfortabel, ontspannen zicht, zelfs bij weinig licht en in andere belastende rijomstandigheden. De EnRoute brillenglazen zijn bovendien voorzien van een uitstekende antireflectiecoating die hen effectief beschermt tegen krassen en die stof- en vuilafstotend werkt.

EnRoute brillenglazen zijn verkrijgbaar in twee verschillende ontwerpen: enkelvoudig en multifocaal. Beide ontwerpen bieden een breed gezichtsveld en een beter zicht op de lange afstand, op het dashboard en in de spiegels. De EnRoute multifocale brillenglazen maken bovendien gebruik van de revolutionaire Hoya technologie die een einde maakt aan storende perifere vertekening en het mogelijk maakt om soepel en snel te schakelen tussen verschillende blikvelden.

EnRoute Pro — speciaal voor beroepschauffeurs

Als u beroepschauffeur bent, vraag uw opticien dan naar EnRoute Pro. Naast de andere voordelen van EnRoute bieden deze professionele brillenglazen:

  • Een contrastverhogende filter voor een beter contrast en een betere kleurwaarneming, en nog minder schittering.
  • Een glasontwerp dat zowel rekening houdt met uw visuele behoeften als met de kijkafstanden naar de spiegels en het dashboard, voor een natuurlijke, ontspannen rijhouding.³

Geniet van uw volgende rit met EnRoute!


³ Alleen bij EnRoute Progressive Pro

Zie hier het verschil

Dag

Nacht

De gebruikte afbeeldingen dienen uitsluitend ter illustratie. De daadwerkelijke visuele ervaring kan variëren naargelang de weersomstandigheden, het brilvoorschrift en/of de gebruiksomstandigheden van de bril.

Benieuwd of EnRoute brillenglazen iets voor u zijn?
Doe hier de test!

Ervaar totale vrijheid met EnRoute brillenglazen voor automobilisten

Win een roadtripnaar het noorderlicht!*

Maak kans op het winnen van een roadtrip naar het noorderlicht t.w.v. €1.500,
of op één van de honderd fluorescerende rugzakhoezen ‘EnRoute’.

Deelnemen aan de wedstrijd